Mart

Imam nešto da izjavim za Fejs! Neverovatno je kako nas, Srbe, svaki događaj podeli na 2 suprostavljena tabora. Gledam na FB kako jedna polovina postavlja klipove “da se ne zaboravi”, a druga hejtuje “šta smarate”.
Meni je ovaj datum poseban i uvek će biti, ne samo zato što se živo sećam tog 24.03.99….Sedeli smo kod kuma, gledali svoja posla i igrali preferans. Onda je grunulo, potom se oglasile sirene. Goran je viknuo: ” Ladno nas bombarduju, (sočna psovka)!!”
Kum je rekao:”(sočna psovka) Hoćemo da se sklanjamo?”
Ja:” Nećemo odmah, imam kontru!”
Sledeće se sećam mame u spavaćici na sred dvorišta kako viče da je pala bomba na 200 m od kuće…a nije, samo se činilo, jer je tutnjalo i pucalo kao u Rambo filmu. Bila je noć i mirisao dim…
Ali ne samo zato. Ovaj datum je poseban jer bi danas moj otac napunio 79 godina da nije otišao pre punih 10. Taj divni, duhoviti čovek koji me je zvao Majac i nikada u životu nije glas povisio na mene, a kamoli digao ruku.
Zato je ovaj datum zauvek poseban u mom srcu. Isprepletan lepim i tužnim sećanjima.
I još da dodam da svako ima pravo na svom zidu, kao i u domu, da izražava svoje mišljenje, a kome se ne dopada neka klikne unfollow, ili u prevodu -tamo su ti vrata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *