Sistematizacija smrada

Neko vreme nisam išla prevozom, pa sad kad sam opet pala s konja na magarca izbistrili mi se vidici. Nesrećom po mene i disajni putevi su mi prilično prohodni, tako da ću svoj Pravilnik o sistematizaciji GSP putnika početi najupečatljivijim.
Naravno, nazivi su na latinskom, jer ovo je ozbiljna studija:
1. Sezonikus smrdea
– sezona Spring/Summer: u decenijskom ratu sa vodom. Poslednji put koristili sapun pre pronalaska glicerina.
Mnogo vole da se drže za najvišu šipku, tu hvataju impresivan radijus dejstva. Da je ovaj putnik u troli jasno nagoveštava lešinar koji kruži iznad iste.
-sezona Autumn: miks šmekova koji uključuju naftalin, pečene paprike, zapršku na belom luku, a u sezoni slava i prženu ribu. Ovakvu trolu prate krupniji psi lutalice, hrabriji moljci, i poneki slepi miš sa pokvarenim sonarom.
– sezona Winter: vladavina kiselog kupusa. Što u osnovnom, rasolnom obliku, što u prženom, što u digestivno prerađenom obliku. Ako me razumete.
Ovakvu trolu ne prate živa bića. Drveću pored kojeg prođe atrofiraju grane. Zabeležen je slučaj da se jedna bandera izvalila iz asfalta.
– All season: jedači luka i alkosi.
Opasno je što su i jedni i drugi nestabilni u blizini otvorenog plamena ili predstavnika sezone S/S, kada mogu izazvati ozbiljno burnu hemijsku reakciju. Nešto kao Mintos i Coca Cola.
Sve ih možemo tretirati kao biološko oružje. Ko se ono sprda sa srpskim vojnim resursima? Molim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *